úterý 5. března 2013

Boj proti AKNÉ!

Krásný den, blogerky!! :)

Dnešní článek bych chtěla věnovat rozšířenému tématu a hlavně faktu nejen dospívajících slečen a to problému zvaném AKNÉ.

Článků je už po "blogovém světě" spousta na toto téma, tak jsem se rozhodla ještě jeden a né poslední přidat..Píši to také z důvodu, že se najde člověk, který tento problém má stejný, tak mu třeba pomohu. Nedovolím si říci, že to 100% pomůže a vyřeší trápení druhého. Už z vlastní zkušenosti vím, že na každého působí něco jiného a v jiné míře. Dnes si tu můžete přečíst menší odstaveček, kde se dočtete o mém dlouholetém problému, aby popřípadě jiný člověk s též problémem věděl s jakým rozdílem na tom je. Tak tedy začneme..

Stále ten stejný problém...
Před 12. rokem jsem nikdy neměla problémy s akné, pleť jako prdelku a sametovou tvář, až se mi to najednou začalo zhoršovat..dnes je mi 19 a pleť stále není, to co bývala. Nejdříve jsem měla sem-tam pupínky(krupičku), všichni v okolí říkali, že to patří k pubertě..v roce 2007 jsem byla na operaci štítné žlázy a od té doby to bylo horší a horší! Když už jsem v 1. ročníku (2008-2009) se nemohla pomalu ani zasmát, jak mě bolel celý obličej, tak jsem navštívila kožní! Chtěla jsem se tomuto vyhnout, používala jsem snad všechny výrobky, co kdy propagovali na akne a NIC nezabralo, sehnala jsem čistou mast z konopí a také nic. Pak tedy až na kožní mi doktorka dala antibiotikum, které mi dost pomohlo! Tím, jak jsem pleť měla ošklivou, tak rozdíl byl opravdu veliký! Od té doby docházím každé 3 měsíce na kontrolu a je mi předepisována mast Diferine a vodička Eryfluid. Mám pocit, že nejdříve mi to pomáhalo, ale jak si na to pleť "zvykla" už to nemá takový účinek. Začátkem minulého roku jsem přistoupila na chem. peeling, protože pleť zase byla horší a horší. Ano, byla o něco lepší, ale vždy jsem trpěla, protože dva dny po tomto zákroku jsem byla zarudlá a pleť vysušená, až jsem loupala strupy. Před mým maturitním plesem minulý rok jsem doktorku opět požádala o prášky, abych na ples vypadala lépe...To se vše opět zlepšilo, celkem jsem byla spokojená, ale tak jako tak mi kosmetička, která mě líčila řekla, že mám příšernou pleť!.. O té doby je to střída, jednou mi to zmizí a pleť je fajn a pak se zase objeví ty "krasavci" a trápí mě!

Sulfact Soap...
Když jsem se opět "pídila" na internetu po nějakém přípravku, dočetla jsem se, že na tento typ akné pomáhá a je známe už léta mýdlo se sírou, nebo také dehtové mýdlo. Mýdlo se sírou je určené na silné akné a dehtové už na to mírnější. Proto jsem tedy zašla do lékárny a mýdlo se sírou koupila, pořídila jsem ho za 42 kč, což nebyla velká suma a tak pokud by to nemělo žádný účinek, nelitovala bych útraty. Ale světe, div se! Začala jsem pozorovat, že s mou pletí to opravdu něco dělá..jedna věc bylo vysušování, mýdlo je dost agresivní a pleť vysušuje, proto je dobré u toho také používat mastný krém, bylo to ale také tím, že jsem mýdlo nanesla na pleť a nechala celou noc působit. Věc druhá bylo to, že mi opravdu pomáhalo..pupínky to vysuší a tím mizí. Když jsem se z toho nejhoršího dostala, mýdlo jsem začala používat už jen k umytí obličeje a opláchnout!
Malý článek o mýdlu, zde jsem se o něm dočetla.


Příroda...
K tomuto přírodnímu zázraku jsem přidala ještě další dvě přírodní vychytávky! Zašla jsem si do naší známe prodejny "Čaj života", zakoupila čaj na přočištění jater, žaludku a střev. Ve mnoha případech akné je právě tento problém- znečištění organismu. Ten jsem nyní dopila a koupila si další a to na pročištění krve! Tím druhým produktem je droždí!! Fujky! Když ho cítím.... Droždí je také známé tím, že pomáhá při potížích s akné. Dříve jsem brala pilulky, ale přestala jsem je brát ve chvíli, kdy mi bylo řečeno, že se po nich tloustne. Nyní jsem se tedy vydala jinačí cestou. Z droždí a vody si vytvořím "kašičku", ne moc hustou ani vodovou, tak akorát. Nanesu na obličej a nechám 45min. až hodinku působit. Poté z obličeje odrolím a umyji. Nechtěla jsem tomu věřit, ale pleť mi to opravdu dalo dohromady, po umytí je vyhlazená a jemná.

Nedovolím si říci, který z těchto tří zázraků mi pomohl nejvíce, jelikož jsem je všechny začala používat ve stejnou dobu. Vydala jsem se přírodní cestou a plánuji jí jít nadále...Léčba akné je dlouhodobá záležitost! Neztrácím tedy naději a stále doufám, že tento boj přeci jen jednoho dne, po několika letech vyhraji!!

P.S.: Pěkný slunečný den, krásky!! :)

A co vy? Trápí některé z vás AKNE? Co vám 100% pomohlo? Věříte spíše chemii či přírodě?

 Nicol

5 komentářů:

  1. dobrý článek! S Akné bojuju taky asi od 12ti let, a je to hrůza, deptá mě to, antibiotika jsem už taky vyzkoušela a na pleť všechno možný. Zkusím teda ty čaje a to mýdlo, to vypadá zajímavě! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji..:) Uběhl ale už nějaký pátek od doby, co jsem tento článek psala..Acné se mi opět vrátilo kolem Vánoc v celé své kráse! Opět boláky po celém obličeji,,náhodou jsem se dostala k produktům, které mi acné vylečily! Pleť mám nyní takovou, jak ji vidíš v posledních příspěvcích! :) Pokud by si chtěla více info, napiš email a můžu o tom říct své! :)
      Nicol

      Vymazat
    2. Ahojky, našla jsem u mě na blogu komentář od tebe. S akné bojuju furt, je to hrůza, přijde mi to jako never-ending story. Jednou za měsíc ho mám na den lepší, to zajásám, a pak to zase přijde. Snažím se ale čím dál víc přecházet na přírodní kosmetiku. Sama si vyrábím pudr, krémy, oleje, teď se chystám na Oil Cleansing Method, tak jsem zvědavá. Taky si dělám masky ze zelenýho jílu, a po těch mám vždycky takovou projasněnou pleť, tak to není špatný. Ale nevím, furt se v tom nějak hledám. Snad se to zase s teplejším počasím zlepší :)

      Vymazat
    3. Ahoj. Taky mám s akné potíže. Posledně jsem zkoušela právě konopnou mast CutisHelp: ( http://www.videolekarna.cz/videoporadna/?otazka=93 )
      Docela pomáhala. Do antibiotik se mi moc nechce.
      Nezkoušeli jste změnit stravu? Slyšela jsem, že když se vynechá rychlý cukr a mléko, tak to má vliv na pleť. Já právě jím hodně sladké jogurty a zákusky s bílým cukrem... A koláče... však to znáte... :-)

      Vymazat
  2. Já naštěstí na akné už tolik netrpím, slyšela jsem o konopné masti i o tom mýdle se sírou, ale naštěstí jsem nemusela používat ani jeden ze zmíněných produktů :) Stravu jsem změnit nezkoušela, ale myslím že by to spolu s kvalitní kosmetikou mohlo pomoci. Antibiotika bych doporučila jen v opravdu těžkých případech, to je na zvážení kožního lékaře. .A obecně, nejen v oblasti akné, se snažím používat spíše přírodní kosmetiku. Zrovna s akné se mi i zdá se, že některé produkty z klasické drogerie jeho vznik a rozvoj podporují :(

    OdpovědětVymazat

Moc vám děkuji za všechny vaše a hlavně pěkné komentáře! Jsem za ně moc ráda a vážím si vašich názorů! Díky moc. Nicol. xo